Nordealla maksettaessa tilaaja saa viestin:

”Checkout (Checkout Finland Oy) tulee saamaan seuraavia valtuuksia tunnin määräajaksi. Ole hyvä ja valitse ne Nordea-tilit joille haluat antaa pääsyn:”

Kyseinen ilmoitus tulee Nordean puolelta.

PSD2-direktiivin mukaisesti asiakkaan tulee antaa suostumus maksun tekemiseksi. Nordea on tulkinnut asian niin, että asiakkaalle näytetään yllä kerrottu kirjautumissivu. Tämä on Nordean tulkinta siitä, miten PSD2-direktiivin mukainen suostumus pyydetään asiakkaalta.

Luonnollisesti Checkout Finland ei tee muita veloituksia tililtä, kuin kyseisen maksutoimeksiannon. Tekstin muotoilusta on annettu palautetta Nordealle.

lisätietoja: PSD2-direktiivi